"Синята коалиция са свидетели на това, което се случва в страната. На този фон е много странно защо те не виждат положителните сигнали в момента, в който ние вече имаме такива и имаме основания за умерен оптимизъм, те излизат с подобен род декларации".

Така депутатът от ГЕРБ Делян Добрев коментира декларацията на Сините "реформи или оставки".

Той се похвали и с днешната статия на "Уолтстрийт Джърнъл", която била на коренно противоположното становище от това на Синята коалиция.

Добрев отново настоя, че има положителни сигнали за икономиката на страната.

"Това показва, че нашите мерки за борба със сивата икономика работят, икономиката изсветлява и ние получаваме повече приходи", каза той.

И шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова го защити, но тя стигна по-далеч и призова Синята коалиция да им предложи конкретни мерки, за да може ГЕРБ да се справи с кризата.

Стоянова допълни, че са готови да чуят конкретните им предложения, но побърза да уточни, че повечето от текстовете на ДСБ и СДС, предложени между първото и второто четене при актуализацията на бюджета, били неприложими.

Още по темата

Тя твърдо заяви, че не приема констатациите на Мартин Димитров и Иван Костов за недостиг на средства за пенсии в края на годината.

"В средата на лятото, след току-що актуализирания бюджет, да се нагнетява подобно напрежение, да се събуждат страховете на хората, което при всички случаи влияе на икономиката, е вредно", добави Стоянова.

"Защо, когато имаме основания за умерен оптимизъм, те излизат с подобен род декларации", попита тя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase